Seminte de Canepa Decorticate Sanovita – 100 g

8,99 lei

Descriere de produs

Seminte de Canepa Decorticate Sanovita – 100 g Cultivarea cânepii reprezintă una dintre cele mai vechi ramuri ale industriei umane ÅŸi cea mai veche direct atestată. Astfel, cânepa a fost ÅŸi este utilizată în diverse domenii precum producÅ£ia hârtiei, industria textilă, în construcÅ£ii, dar intră ÅŸi în compoziÅ£ia a numeroase produse de îngrijire persoanlă, este folosită ca supliment nutriÅ£ional, în alimentaÅ£ie, în medicină ÅŸi la producerea uleiului esenÅ£ial, cu efecte miraculoase asupra pielii ÅŸi părului. SeminÅ£ele de cânepă pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume ÅŸi fructe, muesli, produse de panificaÅ£ie, reÅ£ete de paste ÅŸi orez, lapte de cânepă ÅŸi pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminÅ£elor oleaginoase. Proprietăţi seminÅ£e de cânepă: Având un gust similar cu seminÅ£ele de pin ÅŸi de floarea soarelui, seminÅ£ele de cânepă pot fi folosite în orice reÅ£etă. ÃŽn ceea ce priveÅŸte conÅ£inutul nutritiv, sămânÅ£a de cânepă decorticată conÅ£ine în principiu 30% proteine, 42% grăsime ÅŸi 15% carbohidrati. Pentru diabetici, indicele glicemic al seminÅ£elor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conÅ£inutului scăzut de carbohidraÅ£i. SeminÅ£ele sunt de asemenea pline de nutrienÅ£i care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, seminÅ£ele de cânepă decorticate conÅ£in 30% proteine, din care 65% este proteină uÅŸor de digerat, numită ÅŸi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uÅŸor de digerat ÅŸi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar ÅŸi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi. Proteina din cânepă conÅ£ine toÅ£i cei 21 de aminoacizi cunoscuÅ£i, inclusiv cei 8 aminoacizi esenÅ£iali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina ÅŸi treonina). Nu mai puÅ£in important este conÅ£inutul crescut de acizi graÅŸi Omega 3 ÅŸi Omega 6 din compoziÅ£ia seminÅ£elor de cânepă. Aceste substanÅ£e sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaÅ£iile din corp ÅŸi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială ÅŸi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate. Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceÅŸti doi acizi graÅŸi, este foarte important să ne procurăm aceste substanÅ£e din alimentaÅ£ie, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 ÅŸi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, macrou, sardine, seminÅ£e de cânepă – Omega 3, ÅŸi ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6. DeÅŸi nu există nici o doză zilnică recomandată (DZR) de acizi graÅŸi esenÅ£iali, mulÅ£i experÅ£i recomandă un minim de 3% de calorii din acizi graÅŸi omega-6 ÅŸi 1% din omega-3. Femeile însărcinate ÅŸi cele care alăptează ar trebui să dubleze aceste doze. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de seminÅ£e de cânepă decorticate conÅ£in aproximativ 6.6 grame de omega-6 ÅŸi 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesară pentru o dietă de 2000 de calorii.

Scroll to Top